Pama och sommarfest

10 blev fyra blev tre låtar till inspelningen i Torsås nästa vecka. Pama records. Nu är låtarna valda. Vi var inte eniga. Vi fick rösta.

Tiden är alltid för kort. Det finns alltid saker att slipa på. Men ikväll var sista repet. Tröttheten och syrebristen slog till på slutet så vi föll ihop som orkeslösa amöbor i ett skrattanfall. Ingen förstod vad vi skrattade åt egentligen. Och andra halvlek på semifinalen mellan Ryssland och Spanien skulle snart börja.
Nu får det bära eller brista.

Och ett litet magont börjar ge sig till känna inför lördagens SOMMARFEST. Framför allt en förväntan. Den sista. En annan sak som tiden inte riktigt räcker för. Det får bära eller brista. Vi har passerat 60 gränsen. Nummer ett är nu att jobba en sista dag. Och spanien verkar ta över..

Zommar och Zlatan

Semesterliknande dagar i Målen där vi haft vattenkrig, sprungit in och ut barfota fast det blir skitit inomhus, grillat och varit försiktiga på grund av brandrisken i torkan och vi har haft fest på en loge och sovet för lite. Och precis har matchen mellan Nadal och Federer börjat, det vill säga finalen i franska öppna. Kan han inte äntligen få den där titeln också, Federer? Att slutligen få fullända.

Lite mer sport: Folk försvarar Zlatans snack, på en presskonferens om vilka han tycker ska spela. Han flinar lite Zlatancharmigt. Men det betyder inte att det är okej. Han må vara sveriges bästa fotbollspelare, charmigt osvensk och med kan med ett leende på rätt ställe vända alla mot pressen. Men det legitimerar inte korkade handlingar.

Sverige är ett lag. Med ledare. Och Zlatan spelare. Han är stjärna och kommer att vara det oavsett grodor. Han behöver inte fjäska för någon träningsoverallklädd mellanmjölkstränare. Men man kan kräva att han ska göra det som är bäst för laget. Att börja göra egna egna rangordningar om vilka som ska spela, och sedan prata om detta på en presskonferens är en dålig sak att göra för laget. Och därför gjorde Lagerbäck rätt som markerade detta.

hits