jordnötssmör

Jag har fastnat i ett jordnötssmörätande.
Man kan förtära det på så många sätt. Man kan stoppa det i mat. 
Det var förrästen så det började. Ett recept med jordnötssmör i. 3 msk. Det skulle tydligen vara en afrikansk gryta. Men jag vet inte, käkar dom jordnötssmör i Afrika? Ja, inte vet jag. Hur som helst så stod det ju sedan en hel burk 350 g brunt krämigt jordnötssmör i mitt kylskåp. Man tar det på knäckebröd. Ett rejäl klick på kniven och ett tjockt lager på mackan, men inte mer än att det blir lite kvara att slicka av från kniven. Man kan ha det på vörtbröd och rågbröd, rån och digistive. Före maten, efter maten och med fördel som en paus mitt i maten.
Eller så kan man bara avbryta det man gör, vad man än gör, öppna kylen och smeta hela pekfingret fullt och slicka i sig sörjan av malda jordnötter, vegetabilisk olja, dextrose, härdat vegetabiliskt fett och salt. Inte ett ända E. Är 640 kcal per 100 gram mycket förresten?



Rep ikväll. Och för första gången inte bara vackert väder, utan dessutom behagligt ljummet. På repet grodde ett antal idéer. Knoppar som kan komma att slå ut :)



Och jag kan ju säga tack p förhand, om någon skulle vilja gratulera på min födelsedag.

Vinner Kalmar eller förlorar Hammarby?

Börjar bli tröttsamt att Hammarby ständigt förlorar mot Kalmar.
Istället för att Kalmar ständigt vinner mot Hammarby.



Fem av tre tonesofhome:are genrepade inför spelningen på onsdag
www.myspace.com/tonesofhomespace. Högalids folkhögskolas gymnastiksal. 21.00. Välkomna.



Och så är årets sommarfestinbjudan sjösatt. Som vanligt helgen efter midsommar. Som vanligt i Sandby-Gårdby bygdegår. Men för sista gången. Åtminstone i Pavs och Davids regi.

Vem tar över stafettpinnen???



Politik och idrott rör ihop

"Man ska inte blanda ihop idrott och politik".

Jag förstår mig inte på det där påståendet. Hur skulle man kunna skilja på dem? Politik och idrott hör ihop. Detta går inte att bestrida. Idrottare är beroende av vad politiker vill.

Men icke desto mindre ska man sträva efter att inte blanda ihop idrott och politik. Åtminstone ska politikerna låta bli att blanda sig i idrottsevenemang. Som OS. Chinesiska politiker till exempel, de har ju inte haft fingrarna med i spelet att tävla till sig värdskapet för årets OS-turnering. NNNOOOOOOOOTT. Tävlanden av värdskaper är ytterst ett uttryck för en politiskt ambition.

Men ändå, man SKA inte blanda ihop idrott och politik. Åtminstone ska man inte blanda ihop politiska handlingar med idrottsevenemang. Det ska man inte. Men de svarta handskarna på Tommy Smith och John Carlos knutna händer, det var fint. Politik och idrott.

Men jag vidhåller. Man ska inte blanda! Stadsförvaltningarna ska ge sjutton i att lägga sina fingrar i blöt när de där fina idrottsmännen ska tävla och vi andra ska titta. Men de får gärna ge de tävlande bidrag! Vilken reklam det är för landet!

Klart idrott och politik hör ihop! Men låt de höra ihop på rätt sätt.
Låt politikerna arbeta för att världens folk ska få uppleva OS-tävlingar. Ge kineserna glädjen och stoltheten att stå värd och få stå längst fram på scenen. De fattiga kineserna. De rika kineserna. Låt atleterna och journalisterna strömma över gränserna för att rapportera från festen. Låt befolkningarna se varandra. Låt befolkningarna prata med varandra. Låt våra språk diffundera in och låt oss berätta om varandras länder. Och låt oss få uppleva idrottsevenemangen kära politiker, så vi för några ögonblick kan bortse från alla annan politik.

**

Kalmar FF - Gais just nu 3 - 0.

Flyga Drake

Som alla andra för tillfället läser jag boken Flyga Drake.
Jag hade förhoppningar på den här romanen. Den har legat länge vid min säng och legat till sig. Äntligen var det dags. Men efter 20 sidor har han presenterat karaktärerna och jag har bara blivit irriterad. De är så förbaskat övertydliga och polariserade. Överläget kontra underläget. Den rikaste av rika och den fattigaste av fattiga. Den vackra mot den fula. Offret och skurken. Den avgudade och den avgudande.

Och när jag igår inleder kapitel tre med
 
"Enligt legenden gick min far en gång i närkamp med en svartbjörn i Baluchistan med bara händerna. Om den historien hade handlat om någon annan skulle den ha avfärdats som laf, den typiska afghanska benägenheten att överdriva som sorgligt nog är nästintill en nationalsjuka."

så förstår jag precis vad han menar.

Men Jag har bestämt mig. Jag ger den 50 sidor. Har Hosseini inte fått med mig på vagnen då lägger jag ned.

homoäktenskap och allsvenska

I söndags lyssnade på en herre på tv som argumenterar mot homoäktenskap. Han är rädd att börjar man tillåta homesexuella giftemål som kommer det på sikt att bli legitimt med sexuella relationer med djur.  

Och han verkar faktiskt inte skämta. (Detta va innan 1 april!)  Det verkar som att han sitter och säger detta på fullaste allvar. Denna man sitter i Sveriges riksdag.

I dessa kretsar är det hotfullt med samkönade äktenskap. Och jag förstår faktiskt inte varför det är så hotfullt. Det ploppar upp argument som fara för månggifte, barnäktenskap och tidelagsrelationer. Kom igen.

Och att samhället plötsligt bara skulle bestå av icke-reproducerande homosexuella människor, en åsikt som Åke Gren uttryckte i någon slags pratprogram för ett tag sedan. Det verkade vara den mest helvetiska bilden som Åke kunde måla upp. Precis som att det skulle vara realistiskt. Eller hemskt för den delen. Trist om man är hetro kanske, men fara för samhället? Nej. Troligt? Inte på något sätt. 



Allsvensk premiär och jag stod lutad mot en bardisk på Harrys. Jag är långt ifrån något freak, men yeah, äntligen premiär. Ingen kanonmatch, men det är tydligt. Kalmar kommer att vara med. 



Intelligent design som skolämne. Jojo. 




I övrigt: En turbulent dag på länsstyrelsens miljöenhet.

hits