Rosa björn

Lönehelg, vilket ju alltid får folk att krypa ur sina hålor och snabbt göra av med sina surt förvärvade slantar för att lite till leva upp till sina föreställningar om sig själva. Jag iaktog det hela bakom skafferiets panoramfönster. Kassarna va överfulla och jag insåg snart att folk inte tittade på mig, utan speglade sig i fönsterglaset.

Vid midnatt meddelar juryn vilka som går vidare till final i the BREAK. Det kan bli vi! Spelning på kåren igår gav en del svar.  En rätt rörig tillställning. Det hela urartade i ett "skumparty". Märklig företeelse. Underlättar för folk att få utlopp för sin vilja att ta på varandra.

Ska nu ladda upp med 6 km löpning. Ska försöka att tänka på ingenting. Jag ska alltså inte fundera på vad jag ska göra på Valborg, hur det kommer att gå ikväll eller om jag kommer att bli erbjuden en tjänst i veckan och va jag i så fall kommer att säga. Det är vad jag inte ska tänka på... Fast om man säger "tänk inte på en rosa björn", vad tänker man på då..
D


div.

Igår va genrepet för kårenspelningen på fredag och BREAK på lördag. Nu kan vi nästan låtarna.


Dagens smygmoralistiska
miljölänk.


En bild från det som populärt kallas "naturen", som jag ju hade förmånen att besöka i lördags:

image64

Det måste vara vår.

Majbagge

Täta hässlen, kortbetade gläntor och gulvitblåa mattor av vitsippor, gulsippor, blåsippor och svalört. På marken, äggskal av tidigt häckande fåglar. Det är nu allt händer, det som man på midsommar pratar om som "vafaschen händegentlien".

Det var på Öland, mellan Gråborg och Jordtorpsåsen. Vi testade ett nytt makroobjektiv.

image65

Korthalsad majbagge va målet. Det finns några tiotal kvar. En av dom såg vi idag. (Den svarta grejen på pavs hand nedan!). Vi var glada och upprymda av detta (det är sant :) ).
Svarta Majbaggar (hotad liksom den korthalsade, men här vanling) kröp omkring i gräset på solsidorna av gläntorna). Några bara gick, andra grävde hålor att lägga ägg i, och ytterligare några kopulerade.

image66

Backsippa:

image67

Och jag gick omkring i solen, njöt, och plötsligt skvablitt nåt träffade hjässan. Inga träd i närheten som nåt kan ramla ned från. Vafan! Jag kände nåt blött med handen på huvudet. Tittade upp. En tornfalk drog förbi.

Gengångare

Ett neuronät
nätar nätt
och jämnt
förståbart

Solen ropar
YES! det är
vår flagga i vinden
poetiska befruktningar
av fragment framgent går
med ryggraden uppstoppad i röven
en skalle spetsad går
genom solen allt
tillbaka och i gen.

BREAK

YES!!!!
Vi kom med i Break.
Kolla in
barren, lyssna på konkurrenterna och KOM TILL PALACE 28/4. Vi behöver allt tänkbart stöd. Ni som kommer in på kåren (vi kommer nog att få några gästleg) kan också se oss i en fullängdsspelning dagen innan.

Den nya uppsättningen Tones of Home stod på scenen för första gången igår. 5 låter spelades på folkets hus sen i rockneby-kalmar. Mycket positiv tillställning av studieförbundet Bilda m.fl., där alla intäkter gick till arbetet mot hiv i Afrika.

En helt ok premiär. Mycket nyttigt test inför Palace.



Helgen har bjudit på grilln.premiär.  Huttrande stod vi och väntade på att köttet skulle bli färdigt, sedan in i värmen för att äta upp det hela.

Josefsson vs Adaktusson

Tillfredsställd efter Adaktussons robusta argumentation mot Josefson på svt:s morgonnyheter.  Mycket bra med en diskussion kring denna typ av aggresiva journalistik så att folk faktisk kan se igenom den.





Insikterna sprider sig. Se vetenskapsmagasinets sida.

Påsk

           och solen lyste och maskrosorna mellan hus och trottoarer genom snöyran flög vår sädesärla på andra sidan hygget lös tv:n om kvällen genom fönstret som en polstjärna fäst i ett rep att karta upp med röken från kaminen singlade ned och blandade sig med trevande försök till ord bland helgens singelolyckor



äsch

Val och tandkött

Lokalare konsumtion. Det måste vara grejen. Konsekvenserna måste ligga i våra blickfång. Då påverkar de våra val.

Dessa tecken på död. Människor med tandlossning dör tidigt. Hjärnan ställer frågan, nervändarna till tandrötterna blir genast på helspänn. Rapporterar. Dunkar och ömmar det inte lite? Sitter de inte lite löst?

hits