storm och Västrum

Stormen mullrar bort. Några tusen utan el och några tusen utan telefon. Jag har telefonen på men kommer inte att få samtal, kommer inte att behövas. Det är en bra gissning. Det är en fin dag. Inget kaos. Kanske behövs något elverk här, någon motorsåg där. Och telefonen är på i fall att.

Annars har veckan varit mycket "det här är tveklöst att betrakta som anmälningspliktig vattenverksamhet" och "enligt 11 kap miljöbalken..." och "men det förstår du väl kära erfarna arkitekt att man inte får gräva bort stranden på någon annans fastighet!"

Och i bilen hem försöker jag gripa efter att det finns vackra saker också och passerade den här. Den kröner landksapet vid Västrum, dag och natt, medan människorna wrrroooomar förbi på E22. Alltid något. Ser ni den när ni passerar?

image78

Båden

Isen slängde ut urbergsstenarna på kalkstenen och strödde över malen kalksten. Och sen började det växa och havet backade. Djuren betade den vidsträckta slätten. Två män kom och de möttes i avskedet av en vinter. De möttes i att naturen är föränderlig och i att så mycket bläsand, gravand och kricka inte direkt hör februari till. I Kallas framgångar, frågor om familjen och det där med döden. Östersjön låg och vilade på stranden, lyssnade med ena örat. Vita skarvar av is torkade sina vingar. Det var alldeles lagom kallt.

image77

Vega

Lite om Vega-grejen här.

Fem i fem la jag huvudet på kudden i morse efter en natt som man lägger på minnet och berättar om då och då under livet.

Och efter en dag på jobbet med beslut om bryggor och sånt känner jag att jag snart åter lägger huvudet där.

En midweektrip till köpenhamn nästa vecka

Vi gick vidare. Och vi ska åka till Köpenhamn. 13 februari. Liten anekdot om detta här.
Det verkar som att det går en stor buss från Kalmar onsdagen, och hem på natten till torsdagen. Mer info kommer.



Körde hem från Stockholm på torkad frukt och adrenalin inatt och är mör med glad och bekräftad efter denna arbetsdag. Och snart har jag skrivit ett efterlängtat beslut om en våtmark.

hits