Releasefest på Vallen

Lyckat får man säga att det var. Budgeten gick inte ihop, scenljudet va ett enda muller och basen var ostämd. Men lyckat var det. En upplevelse. Folk köade och kom in och värmde upp lokalen. De applådera musiken och sen dansade de till Marcus och Anders som rullade vax som hade de inte gjort annat.

Men när pengar och bilnycklar försvann med kavajen var det svårt att annat än svära. Man försöker tänka äsch, det är bara pengar, titta ut på de snöklädda gatorna och låtsas som att det regnar, och forcera in Kaj Pollak floskler i sin hjärna, men det har inte så mycket effekt att välja glädje just då, nej, det är svordomar som krävs i det läget.

FAAN.

Då får man åka till Mönsterås i morgon i annat fordon, lösa ut sin skuld till bandkassan från sparkontot, ringa polisen eller hoppas att någon fått med sig en kavaj av misstag.

Eller dra en filt över huvudet och kanske kanske har allt löst sig av sig själv när man tittar fram.

Söndag. Soffa, filt och vintersport.

Och VM var ju ganska lovande. Inte allt infriades, men en och en annan medalj.. hörrni, det måste vi faktiskt vara nöjda med.



Lovande inför VM

Det såg lovande ut infrö VM och vi fick jubla i triumf över ett silver. Vi fick förmånen att känna glädje och framgång bland diverse besvikelser, löften som inte höll. Och i svartbäcksmåla diskuterade amatörerna klister och pulver inför vasaloppet när de åkte x varv i den belysta 2 kilometersslingan (en sisådär 45 varv så blir det ett vasalopp) igår. Det var vinter nästan som på riktigt, nästan som det var förr i tiden. Gäddorna står snart och stampar vid åmynningarna och när loppets segrare har korats står det inte på förrän startskottet för leken går. Då ska våtmarker och forskare redan vara beredda för mottagning. Det är en ljus dag. Det är en vinterdag i februari vid kuststaden Kalmar. Det är långt till berg. Det finns inga backar att åka rullskidor i. Det är slättförs i kubik. På TV: har Anja startat i kombinationsstörtloppet och kommer lite sent i långsvängen men det ser inte så pjåkigt ut ändå. På lördag firar Tones of Home sin skiva med en massa goa människor. Och dagen fortsätter. Så småningom är det slalomåket. Och nog finns det inte en chans. Men Vonn åker GRYMT och det ser inte så lovande ut.
För Sverige.

Migration och polis

Regeringen snackar skitår nu. Poliser och idioter snackar blattejävlar. Dystra tider framöver. Rapporter och prognoser, den ena dystrare än den andra. Och grupperingar i poliskåren har viss jargong, och cheferna.
Borg säger sånt som att det är vargavinter, att det tar tid att komma ut ur skogen och det straffar sig att inte lägga undan i ladorna.
Hans bilder andas lite tillbaks till landsbygden, är lite tillbaks till1800-talssvälten.
Man kanske ska börja odla morötter? Man kanske skulle migrera. Frågan är var?
Och vilka blir kvar.
Blattejävlarna?

VM och energi

Det såg ju så lovande ut inför VM. UtförsVM är ju inte färdigt, men det ser ju inte så lovande ut längre. Men anja är anja och bollen är rund. Det kommer ju slättförs också väl, så än ger vi svenska vikingar inte upp hoppet på att få förenas i framgång.

Och man hajar ju vår nations lobbyisters vurm för kärnkraft, men det känns bara så mossigt. Det känns som en regression rakt ned i energiutvinningens barndom. Och det har ironiskt nog kommit som ett slag i miljörörelsens och växthuseffektens namn. Miljöfrågor har blivit likställt klimatfrågor. Men klimatfrågor är bara en av många miljöfrågor. Men plötsligt är det skygglappar på för allt annat än klimat. Och jag hajar ju argumenten men det finns annat, det finns smartare, det finns skonsammare sätt att utvinna energi, men det krävs investeringar och satsningar och teknikutveckling och den kommer att bromsas upp nu. Tyvärr.

Nu, ny vecka.


hits