Vem ska använda BRÅ-rapporten?

Vems ärende går BRÅ-rapporten egentligen? Befäster den rasistiska åsikter och stigmatiserar invandrare? Eller ger den fakta som bidrar till att tillbakavisa potentiella rasister och till att avproblematisera att resurser läggs på att hjälpa människor från andra länder?

Både och, troligtvis. Nu är den i alla fall här.

Flyktingpolitik är ett ofta diskuterat ämne, som kan avgöra val. Och förhoppningsvis kan rapporten bidra till att mota undan myter i den offentliga debatten.

Rapporten tar upp frågor som finns i debatten. Nu kan vi föra samma debatt, fast med mer fakta.

Kommentarer:
Postat av: fomi

Rapporten visade att större delen av invandrares överrepresentation när det kommer till brott beror på socio-ekonomiska faktorer. Inget konstigt i det. Det som dock inte går att förklara är varför invandrare är mer överrepresenterade för vissa brott än för andra. Just när det gäller våldtäkter så är överrepresentationen mångdubbelt högre än den borde bara om man bara tittade på levnadsförhållanden. Om rapporten ska ha haft något syfte så måste man även försöka komma till rätta med dessa problem

Postat av: Kalle

Tycker inte alls att den visar på socio-ekonomiska faktorer. Varför är då invandrare från östra asien underepresenterade i brottstatistiken medan afrikaner och araber är mångdubbelt överepresenterade i den samma? Är det för att asiater kommer hit fårr jobb med bra bettalt och slipper bo på rosengård eller rinkeby? Skulle inte tro det. Vill man orientera rätt måste man först veta var på kartan man befinner sig. Samma sak om man vill lösa ett problem, man måste inse var problemet ligger.....

2005-12-22 @ 10:52:24
Postat av: David

Förstår nog inte dig riktigt.. Tycker att det du skriver skulle tala för tanken att socio-ekononiska faktorer (i det gamla hemlandet alltså) bidrar till att förklara skillnader mellan olika grupper här..

2005-12-22 @ 11:13:52

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits