Pedagogik

Drar man i ena änden av en tråd, följer den andra med. Men är tråden för lång så kan man tro att den inte har någon ände.

Säger inte att det är klimatförändringarna. Men om det nu skulle vara det, så börjar pedagogiken bli övertydlig. Vi börjar se änden av tråden?

Meteorologer och andra vetenskapsmän har mumlat i sina lärda skägg om detta i flera decennier. Muppar har rökt jointar och spelat prog kring lägereldar med fältbiologernas tygemblem fastsydda på jeansen sedan 70-talet och sluddrat klimatförändringar.

Livstil som grundas på resurser som verkar va nästan helt gratis verkar visa sig inte vara så gratis. Det är inte en total oförmåga hos människor att se konsekvenserna längre bort än sitt eget eget potatisland, men det är mycket svårt.

Fler E6-or som rasar, Gudrunar som härjar, gråbruna jular och borttorkade skördar. Varken helt naturligt eller inte naturligt, utan både och. Hur som helst dyrt. Även för ett av de länderna som drabbas minst.

Effekterna har kanske kommit till våra egna odlingsplättar. Så då kanske det går upp lite ljus, även på andra ställen än tv-borden klockan tre på söndag.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits