Saker i brand

Jag slår på radion 
Nina Simone goes
You don´t know what its like
Baby, you don´t know what its like
to love somebody
to love somebody
the way I love you.

Och alldeles lite senare
Monika Zetterlund goes
You love me
like no one´s loved me.

Som att något talar till mig.

Jag slår över till p3 
Markolio goes
Ingen sommar utan ragga

och jag försöker, verkligen
försöker, gunga med.



Vi fick en halv dags brandutbildning på jobbet för en tid sen. En grymt bra att kunna grej även om det nästan aldrig kommer att hända mig - dag. Igår hände det. Skulle koka lite grejer, tänkte: bra, jag passar på att lägga mig lite, läsa i boken. En smäll.

Jag la boken på magen, överlade med mig själv. Är det något jag behöver gå upp och kolla? Jag gick upp och kollade. Och lågorna slog upp över spisen. Jag såg bilderna framför mig på filmen av hur snabbt brandförloppet går om den farliga röken etc.

Och jag överlade med mig själv. Okej D. Vad ska vi göra nu?? Det var el i sladden som brann. För mitt inre såg jag fettet i fläkten antändas. Tänkte, hm, el och vatten.. Jag sprang till hallen stängde av huvudströmbrytaren. Lågorna va ganska höga nu. Jag tog en handduk. Dränkte den i vatten under kranen. Kastade den över lågorna. De dog med en fräsning.

Frågan är om man ska vila på känsla av att vara nöjd att man handlade rationellt inför eldslågor i köket, eller av att vara korkad som placerar en sladd så att den ramlar ned på spisplattan som man satt på full effekt..

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits