Centern i Kalmar

Lördag kväll. Överdoserar oleum basileum och är inne på dagens tredje paket Lambi näsdukar. En videofilm någon?

Maud Olofsson och hennes centerkollegor i riksdagen stod och dansade på en scen på Stortorgen i Kalmar idag. Dansen var tydligen en del av en visning av "ekologiska" kläder. När hon sedan talade stod det klart att hon är en mycket bättre retoriker än dansare, om nu någon hade tvivlat på det. Överallt på torget minglade det centerpartister som enligt deras pins var klimatneutrala och fyllde i rask takt svarta sopsäckar med engångstallrikar, engångsbestick och engångsmuggar.

Det går alltid hitta nyanser av hyckleri.

Annars en fin och höstsval dag. Folk börjar prata "jag gillar hösten" och "hittade bra med svamp häromdagen" och är det inte dags att vrida om klockan snart" och "det ligger snö i norrland tydligen" och "man får väl ta upp morötterna ur landet nu kanske".

Kommentarer:
Postat av: Anonym

Tjoff! Kung Bore halkade på glaciären en bit bort och tappade sin puderdosa. Sakta singlade det fina vita mjölet ner mot de grönklädda fjälltopparna. Hela dramat lystes upp av höstsolens starka sken. Sjön speglade allt så vackert så vackert medan vi håvade in de glittrande näten med de romsprängda öringarna och siken, dessa ständiga silverfärgade tvåor. Några kantareller lyckades gömma sina kraftiga och orangefärgade hattar från horder av stora stövlars bärsärkargång. Björnarna höll sig på behörigt avstånd. Men så ljöd också några falska strofer ur USAs nationalsång om och om igen från nervösa och allt torrare läppar. Hade ingen lust att bli "bamsemums" som den norske grannen beskrev det som. Jodå, en nalle lufsade rakt över tomten så kära länsstyrelsetjänsteman får man skicka en hälsning till de som bestämmer? Skjut mer björn!! En tillsynes sömnig älg hade skitit och gått i sick sack och lämnat nerplattad tolta som bevismaterial för alla tupplurar där i den snällt mjuka fjällbjörkskogen. Kvannen stod som vanligt oberörd med sina bollar och starka doft. T.o.m. de söta och nyfikna fårskallarna som åt och åt dag som natt på ängen intill stugan ratade den kraftiga växten. Bäcken porlade som vanligt. Elden sprakade. Minivesslan bodde kvar och rustade sig för vintern. Röda friska rävar med yviga svansar kilade nyfiket runt i skogen. En vit mäktigt fjälluggla blev sur och flög majestätiskt iväg med sina vita starka vingar.
Hoppas du hittar en massa utter.
Hoppas du får sköna dagar där i naturen.
Den är onekligen i god vigör för tillfället.

2007-09-05 @ 10:09:01

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits