homoäktenskap och allsvenska

I söndags lyssnade på en herre på tv som argumenterar mot homoäktenskap. Han är rädd att börjar man tillåta homesexuella giftemål som kommer det på sikt att bli legitimt med sexuella relationer med djur.  

Och han verkar faktiskt inte skämta. (Detta va innan 1 april!)  Det verkar som att han sitter och säger detta på fullaste allvar. Denna man sitter i Sveriges riksdag.

I dessa kretsar är det hotfullt med samkönade äktenskap. Och jag förstår faktiskt inte varför det är så hotfullt. Det ploppar upp argument som fara för månggifte, barnäktenskap och tidelagsrelationer. Kom igen.

Och att samhället plötsligt bara skulle bestå av icke-reproducerande homosexuella människor, en åsikt som Åke Gren uttryckte i någon slags pratprogram för ett tag sedan. Det verkade vara den mest helvetiska bilden som Åke kunde måla upp. Precis som att det skulle vara realistiskt. Eller hemskt för den delen. Trist om man är hetro kanske, men fara för samhället? Nej. Troligt? Inte på något sätt. 



Allsvensk premiär och jag stod lutad mot en bardisk på Harrys. Jag är långt ifrån något freak, men yeah, äntligen premiär. Ingen kanonmatch, men det är tydligt. Kalmar kommer att vara med. 



Intelligent design som skolämne. Jojo. 




I övrigt: En turbulent dag på länsstyrelsens miljöenhet.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits