Märkning av kläder.

Det står om märkning av kläder i senaste Camino.
För att du ska kunna se på ett klädesplagget du ska köpa, att det är tillverkat av arbetare som får skäligt betalt behöver du en märkning.
Är inte det märkligt?
Att vi ens diskuterar denna märkning?
Att det inte är en självklarhet.

Den är stark, kraften som får oss vilja konsumera mer och billigare. Så stark att det är långt ifrån självklart att de som gör kläderna ska få skäligt betalt för jobbet. Så stark att det inte är en regel, utan ett undantag, att vi betalar så pass för ett klädesplagg att pengarna räcker till en "skälig lön" för arbetaren som tillverkat plagget. Ett undantag som ska ha en märkning. (Jag antar att hade det varit en regel att de får bra betalt, hade man inte behövt fundera på märkning..)

Då ska det väl inte vara svårare än att ställa lagkrav på hur kläderna som konsumeras i Sverige ska vara producerade, så man kommer upp över någon slags miniminivå. Istället för en märkning. 

Det var varmt och skönt under den nya dyra och jävligt snygga höstjackan på Fredriksskans. Efter nästan tre timmar på en hård stol, såg jag Wernblom slå in den avgörande och femte straffen för Änglarna. 120 timmar fotboll och inga spelmål. Det kändes som vafasen, och här har man lagt en halv söndageftermiddag. Det kändes trist att de förlorade.

Men vara det inte också lite "äsch, det var ju bara cupen"?

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Namn
Kom ihåg mig?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits